Izvještaj sa 17. Međunarodne izložbe inovacija ARCA 2019.

Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture sudjelovao je na 17. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019. Izložba je održana 17.-19.10.2019 godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu. Savez je prijavio nagrađene radove sa prvog susreta Klubova mladih tehničara i slobodnih aktivnosti tehničke kulture koji je održan u šestom mjesecu. Učenicima i njihovim mentorima osigurali smo sve uvijete za izložbu i prezentaciju njihovih radova. Pored toga Savez je izložio i nekoliko radova van konkurencije kako bi se prikazao rad Saveza: Pametna kuća, Pokretni most, Upravljivo raskrižje i Dizalo.

Proglašenje rezultata izlagači su s nestrpljenjem iščekivali a održano je 19.10.2019. u 15:00 sati. Prvo su dodjeljivane brončane medalje, zatim srebrene pa zlatne.

Rezultati naših izlagača:

ZLATNA MEDALJA

Robotski sustav za pomoć slabovidnim osobama, rad učenice Marine Vlahović, mentor  Ivan Kostanjski, OŠ Malešnica, Zagreb.

SREBRENA MEDALJA

Automatizirani ekološki uzgoj pilića, rad učenika Maje Pavlić i Mihaela Oraka, mentor Roman Rubčić, OŠ Iver, Sesvetski Kraljevec. 

BRONČANA MEDALJA

Simulacija parkirališta sa Arduinom, rad učenika Lovre Miličića, mentorica Valentina Dijačić OŠ Retkovec, Zagreb.

Sve čestitke učenicima i njihovim mentorima i nadamo se da će ovo biti poticaj za sve učenike i mentore da i iduće godine sudjeluju sa radovima na Susretu Klubova mladih tehničara i slobodnih aktivnosti tehničke kulture koje organizira Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture u šestom mjesecu.

 

Fotografije možete vidjeti u našoj galeriji:

 

Arca 2019.

 

 

 

Predsjednik HSPTK

                Mato Šimunović