Održan stručni skup učitelja tehničke kulture “Primjeri dobre prakse” 2019.

U organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture i domaćina  Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin 12. i 13. listopada 2019. u Ogulinu i Josipdolu održan je stručni skup učitelja tehničke kulture „Primjeri dobre prakse 2019.“ Na skupu je sudjelovalo 94 sudionika iz 16 članica Saveza te pozvani gosti.

Teme stručnog skupa:

  1. Terenski dio stručnog skupa
  2. Posjeta i obilazak HE Lešće
  3. Obilazak Poslovne zone Ogulin-posjeta tvornici parketa Bjelin d.o.o.
  4. Graditeljska i spomenička baština Ogulina
  5. Iznošenje primjera dobre prakse u tehničkoj kulturi i predstavljanje radova pedagoga tehničke kulture (pomagala, učila…)
  6. Izložba radova pedagoga tehničke kulture.

Stručni skup je započeo 12. listopada u 10 sati okupljanjem sudionika u Centru za tehničku kulturu Ogulin.  Nakon  riječi dobrodošlice predsjednika HSPTK  gospodina Mate Šimunovića i domaćina Predsjednika DPTK Ogulin Marijana Tonkovića koji je ukratko iznio plan skupa započeo je terenski dio. U okviru terenskog dijela svi sudionici posjetili su pogon HE Lešće i tvornicu parketa Bjelin d.o.o.

Sutradan, 13. listopada skup je započeo u 9 sati. Voditeljica programa Karmen Valenta pozvala je Natašu Zvonar autoricu prve web stranice Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture da je predstavi i službeno stavi u funkciju.

Zatim su uslijedile prezentacije primjera dobre prakse, predstavljanje radova pedagoga tehničke kulture, predstavljanje aktivnosti, radionica u NCTK-Kraljevica te predstavljanje aktivnosti, radionica HSPTK za 2020.

Ukupno je prezentirano 19 prezentacija primjera dobre prakse i izloženo 17 radova učitelja tehničke kulture.

Nakon završetka prikaza primjera dobre prakse uslijedile su završne riječi i podjela potvrda i zahvalnica.

Prema riječima više savjetnice za informatiku, računalstvo i tehničku kulturu pri Agenciji za odgoj i obrazovanje Viktorije Vranešić, svi primjeri koji su izneseni su upravo pravi smjer koji nas kvalitetno uvodi u reformu školstva.

Veliko zadovoljstvo za kvalitetu prikazanih primjera dobre prakse iskazao je i voditelj odsjeka za politehniku na Sveučilištu u Rijeci doc. dr. sc. Damir Purković prof.

Iznimna nam je čast da smo bili domaćini ovako lijepom skupu i zahvalio se svima na odazivu rekao je Marijan Tonković predsjednik DPTK Ogulin.

Uslijedila je podjela potvrda i zahvalnica.

Svim sudionicima, a posebno kolegama koji su prikazali primjer dobre prakse i izložili rad te gostima stručnog skupa i domaćinu DPTK Ogulin zahvalio se predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture Mato Šimunović.

 

Prezentacije izloženih radova možete preuzeti klikom na poveznicu.

 

Pogledajte našu fotogaleriju:

View post on imgur.com