Završila XX. ljetna škola pedagoga tehničke kulture u Kraljevici

             Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture organizirao je jubilarnu XX. ljetnu školu pedagoga tehničke kulture u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici od 17. do 22. kolovoza 2020.

Jedna od zadaća Saveza je stručno usavršavanje članova s ciljem promicanja obrazovnih i pedagoških djelatnosti u širenju tehničkih i tehnoloških znanja i vještina. Ovogodišnja ljetna škola kao jedan od ciljeva imala je upoznati polaznike škole i obnoviti im znanja iz suvremenih nastavnih sustava i strategija.

XX. ljetna škola pedagoga tehničke kulture okupila je dvadeset i osam polaznika i voditelja. Podijelili smo se u dvije grupe i tako pohađali radionice pridržavajući se svih mjera zaštite na radu a posebno mjera zbog virusa Covid-19. Savez je osigurao dovoljne količine zaštitnih sredstava. Djelatnici Hrvatske zajednice tehničke kulture u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici osigurali su nam izvanredne uvijete za rad, zatim stručnu i svaku drugu pomoć na čemu im veliko hvala.

Teme i voditelji radionica XX. ljetne škole:

1. Modelarstvo, voditelj Ivan Rajsz

2. Elektronika (elektronički sklopovi), voditelj Petar Dobrić i Dragan Stanojević

3. Automatika – upravljačka tehnika, voditelj Roman Rubčić

4. 3 D ispis, voditelj Zvonimir Lapov-Padovan

5. Web alati za izradu digitalnih kvizova, voditeljica Sanja Kovačević

6. Pomoć pripravnicima – za polaganje stručnog ispita – voditelj Dragan Stanojević

XX. ljetnu školu pedagoga tehničke kulture posjetili su predsjednik i glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture, Damir Tomić i Zdenka Terek, zatim dopredsjednik HZTK Ivan Jurić u pratnji su bili gosti iz Srbije grada Požege koji su i jednim dijelom sudjelovali na radionicama iz Modelarstva i Web alati za izradu digitalnih kvizova. Tako možemo reći da je ovogodišnja XX. ljetna škola pedagoga tehničke kulture imala međunarodni karakter.

Na završetku ljetne škole održan je okrugli stol na temu ljetne škole, prikazana je analiza evaluacije i podijeljene potvrde za sudjelovanje na XX. ljetnoj školi.

Upravni i Nadzorni odbora Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture održao je i 9. sjednicu Saveza te su se upoznali sa radom ljetne škole.

Predsjednik HSPTK Mato Šimunović

 

Fotografije možete pogledati ovdje:

 

XX. ljetna škola pedagoga tehničke kulture u Kraljevici

Fotografije možete preuzeti klikom na poveznicu.

Bilten možete preuzeti klikom na:

Bilten XX. ljetne škole HSPTK,Kraljevica-2020.